Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2010. december 15., szerda

Játékok

Szeretem a „kipróbált” játékokat, mert jobb így vásárolni, mint „zsákbamacskát”. Ezért is szeretem Virág játékos bejegyzéseit, főleg így karácsony előtt:).

A saját játékaink közül megmutatok én is két kedvencet.

A Granna egy lengyel cég, de a honlapjuk magyar nyelven is elérhető, nagyon sok jó játékuk van. Az első nagy sikert az ő Lapocskázójuk aratta nálunk. Egyszerű, de nagyszerű.



"A játékosoknak színes lapocskákból kell ábrákat kirakniuk, követhetik a megadott mintákat, de saját kompozíciókat is létrehozhatnak. A lapocskázó megmozgatja a fantáziát és kreatívvá tesz!"

Kezdetben Zs. "csak" lemásolta a mintákat, de ma már inkább a saját képzeletét használja az építményeihez.




A következő a Felcsigázó csendéletek.

Ez elvileg még korai nekünk, mert 10+ -os játék, de a hozzátartozó gyönyörű képekkel, a saját fejünk után szoktunk játszani.



"A társasjáték a festmények aprólékos megfigyelését, elemzését tanítja játékos formában. A Szépművészeti Múzeum anyagából kiválasztott csendéletek egyenként kerülnek elő, és a játékosok megfigyelőképességüket, emlékezőtehetségüket próbára téve versenyezhetnek, hogy elnyerjék és a saját gyűjteményükbe illeszthessék a képeket."




A kiadó ajánlója

A Felcsigázó csendéletek elnevezésű társasjáték egyszerre szolgálja a tizenévesek művelődését és tartalmas szórakozását. Manapság a szerteágazó televíziós kínálat és az internet végtelen információáradatának világában nehéz megszabni az arányokat, mivel, hogyan töltsék a lehető leghasznosabban az idejüket gyermekeink. Iskolás korba lépve természetes, hogy igénybe veszik a modern kommunikációs eszközöket, a számítógép és a televízió képernyője előtt ülnek. Akár naphosszat is, ha a szülők nem húzzák meg ezen időtöltés határait. Mindez persze okulásukra is szolgál, és rengeteg hasznos információhoz juthatnak általa, minden lehetőségük adott tehát, hogy a fejlődésük szolgálatába állítsák ezeket az információforrásokat.
Nem szabad azonban megfeledkeznünk a művelődés klasszikus formáiról, mint a könyvekről, festményekről, és a szórakozás oly rég bevált formájáról, mint a közösséget is építő társasjátékok. Ez utóbbiakat gyúrja egybe a Felcsigázó csendéletek elnevezésű különlegese társasjáték. A Naphegy Kiadó és a Szépművészeti Múzeum közös kiadványa a múzeumban látható festményekre épít, ezekkel ismerteti meg játékos formában a fiatalokat, megtanítja őket, miként figyeljenek a műalkotások legapróbb részleteire, a színekre, formákra, anyagokra, ecsetkezelésre. A társasjáték tehát kiválóan szolgálatába állítható művészeti, művelődéstörténeti oktatásnak, és ezáltal rendkívül tartalmas időtöltésként szolgál a fiataloknak, osztálytársaikkal, barátaikkal vagy a családjukkal.
Már a csomagolásul szolgáló dobozon és a benne található kártyákon is látszik, hogy valóban művészi kialakítású, minőségi kiadvánnyal van dolgunk. A dobozban található 21 darab nagyméretű csendéletet ábrázoló kép, melyek egytől egyig a Szépművészeti Múzeum műalkotásainak másolatai. Ezekhez tartozik még 60 darab úgynevezett keresőkártya, melyek különféle szempontok alapján segítenek megismerkedni a képek részleteivel. Háromféle játékszabály szerint is játszhatunk, de a lényeg minden esetben az, hogy keresőkártyák alapján felismerve a részleteket, minél több festményt gyűjtsenek össze a játékosok.

3 megjegyzés:

  1. A csendéleteket biztosan meveszzük! Köszi, nagyon! :)

    VálaszTörlés
  2. Megrendeltem, ott lesz a fa alatt! :)

    VálaszTörlés
  3. Szívesen:)

    Tavaly nálunk is a fa alól került elő. Remélem nektek is sok örömet okoz:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...