Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2013. február 24., vasárnap

Partyszervező az tuti nem leszek...

Baletton Zs. és egy kislány nagyon egymásra talált. Az oktató meg is kérdezte, hogy tán régi nagy barátok, olyan nagy az összhang. Ez a kislány megkérdezte, hogy lesz-e Zs.-nek szülinapi party-ja, mert jönne. Nagyon szerény kislány, ezért is meglepett a nekem szegezett kérdés, na meg azért, mert eszem ágában sem volt szervezni (kudarckerülő vagyok... és ha valami nem 100%-os akkor én már buktának érzem). De innentől kezdve Zs.nagyon akarta, és a maga csendes, de kitartó módján elérte, hogy legyen*.

Eldőlt, hogy akkor legyen buli. A vendéglista hamar összeállt, majd jött a feketeleves. Mit csináljunk??? Sokféle terv kavargott a fejünkben, sőt itt volt mintának Zalán bulija (mi is nagy Bosszúállók rajongók vagyunk), csakhogy 2-2 arányban voltak a vendégek közt fiúk és lányok, utóbbiak szerintem nem rajonganak annyira az akcióhősökért, mint Zs., akit viszont a Keresztapja rászoktatott az ilyen mulatságokra is.

Így némi (na jó, sok) hezitálás után annál maradtunk, hogy mindenki hozzáteszi azt, amit szeret csinálni. Mama a menüt, Zs. bűvészmutatvánnyal készült és kedvenc játékokkal, én meg némi kézműves alapanyaggal. Bár először azt hittem nem lesz annyira érdekes a gyerekeknek, így a legkisebb asztalra pakoltam ki pár, gyorsan elkészíthető dolgot. Nagyon örülök, mert úgy tűnik bejött (sőt, külön jól esett, hogy az egyik anyuka azt mondta számított rá, hogy nálunk valami ilyesmi is lesz :))

Így készültek pitypangok, nemezelt figurák, zsenília+pompon virágok, egyszerű gyöngyös/bőrszíjas nyakbavalók, na meg az örök kedvenc: teafilteres csillagok. Sőt! G. barátom már megint adott egy szuper ötletet, amit húsvétra ki is próbálunk.



ui.: Most úgy érzem fáradtabb vagyok, mint 9 éve, de most legalább nem fáj semmim! :)

*Bezzeg, ha hisztizne vagy követelőzne milyen könnyű lenne nemet mondani (sóhaj).

16 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot Zs-nek! Nagyon jó kis partit csináltatok. Nekem is az a tapasztalatom, hogy igenis szeretnek a gyerekek barkácsolni, alkotni, csak meg kell őket vele kínálni. Kíváncsi vagyok a húsvéti ötletetekre is! Üdvözlettel: Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a jókívánságot!

      Nekem is ez a tapasztalatom, de van akit nehezebb pár órában leültetni, főleg, ha van a tarsolyában egyes technikából :(. Ha már osztályozni kell akkor én elsősorban azt venném figyelembe, ahogy készül a mű, nem azt, amilyen lett.

      Törlés
  2. Fellélegezhetsz, egyáltalán nem vallottál kudarcot! És Isten éltesse a kislányt!
    Erzsi

    VálaszTörlés
  3. Remek. Pénteken nálunk is 9. szülinap lesz nagy kupac kislánnyal. Kézműves programot is terveztem, ezért most megüt a guta, hogy mit csinál az inges fiú a mosogatószivacsokkal.:-) HELP!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az anyukájának nőnapra ajándékot nemezel (már most igazi úriember!).

      Itt mutattam, hogy szoktuk a mosogatószivacsot örömtelibb dologra használni, mint amire kitalálták:)

      http://bergamott.blogspot.hu/2012/01/nemezeles-nagyon-nagyon-egyszeruen.html

      Nálunk 2 fiú és 2 lány volt a bulin na meg a kis háziasszony.

      Törlés
  4. Hogy jó volt a buli, azt elhiszem. De hogy Zs. hisztizne és követelőzne... ááá, az nem lehet. :-)
    Gratulálok a születésnaphoz és Isten éltessen benneteket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük!

      Nem szokott hisztizni csak csendben vágyódni vagy tudomást sem venni a nemről és csűri csavarja, hogy igen legyen :).

      Törlés
  5. Gratulálok Zs.-nek. Még sok boldog szülit. Ügyes volt a szervezés: szerintem simán 100% - remélem te is elégedett voltál. És persze a sok izgalom bizonyára hozzásegített egy jó nagy alvással zárni a napot. Apropó: mit csináltak a party alatt a macskekok?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!

      Majd akkor leszek elégedett, ha legközelebb is jönnek a vendégek, mert akkor nem csak udvariasságból mondják, hogy jól érezték magukat :D.

      Úgy aludtunk, mint a bunda, még esti mesés dévédézés is elmaradt.

      A macskák húzták a lóbőrt szétterülve, plüsscicás üzemmódban :).

      Törlés
  6. Nagyon szuper volt minden!!! A gyerekek rengeteget meséltek.Csillagos ötös!

    VálaszTörlés
  7. Boldog szülinapot a kislánynak! Szerintem is jól csináltad, gyakorlás kérdése az egész. Remélem jövőre már nem aggódsz!

    VálaszTörlés
  8. Amikor csak néz komolyan, összeszorított szájjal, és csak csorognak a könnyei... Na, az én lelkem azt bírja a legkevésbé. Mindig azt gondolom olyankor, hogy legalább bőgne, mint a szamár, akkor simán tudnék neki nem-et mondani, de így... :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...