Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2015. március 12., csütörtök

Nagyadag elkeseredés

Tőlem szokatlanul, minden felvezető nélkül írok arról, ami most nagyon bánt, aztán még lehet zagyva is lesz, pont ezért.

Ha már blogot ír az ember, de legalábbis én, szeretné, ha minél látogatottabb lenne. Szerintem nem elsősorban a tartalmon múlik, hogy melyik oldal lesz menő, akkor már inkább a tálaláson. Engem a hétköznapokban sem az érdekel, hogy hú de szép dolog kerüljön az asztalra, hanem az, hogy finom és jól „emészthető”. Nem mintha bajom lenne az előbbivel, csak belőlem hiányzik. Egyébként lehet nem kedvességnek szánta egy netes, majd személyes ismerős, de azt mondta miután megismerkedtünk, hogy olyan vagyok, mint amit a blogon keresztül mutatok magamból. Ez sokszor eszembe jut, és a kedves bókok közé könyveltem el, mert pont ezt szeretném. Amit a blogon adok, azt képmutatás nélkül szeretném, persze nem mutatok meg mindent, de nem is kell. Ez persze nem jelenti azt, hogy tökéletesnek tartom magam, és nem akarok semmin sem változtatni. Szoktam hibázni, vannak rossz tulajdonságaim, de ezeken nem látszólag, akarok változtatni, vagy az írásaimban leplezni, úgy tenni, mintha.

A másik, ami mostanában sokat számít a látogatottsághoz az a facebook. Ott igyekeztem eddig visszahúzódni, de most, hogy újra több időt akarok szánni az ötleteim megosztására, ismét előjött bennem a vágy, hogy növeljem azok számát, akikhez eljut. Így, nem finomkodok, nyilván ezzel a céllal is osztottam meg egy nagy taglétszámú csoportban a horgolt kokárda mintaleírást, hogy aki idekattint, hátha meglát a blogban valami olyat, amiért érdemes máskor is visszajönni. Aztán ott kaptam olyan pofont, hogy a fal adta a másikat.

Tök jó lenne egy szűrő, amit minden reggel felteszek, mert érzem, hogy nem normális, hogy a sok kedves szót, ami olyan boldoggá teszi az embert egyetlen rosszindulatú, lekezelően odavetett megjegyzés, ami ráadásul alaptalan, meg tudja mérgezni. Mondjuk olyan ez, mint ami ma ismétlésnél előjött természetismeretből. 1 liter motorolaj képes beszennyezni egymillió liter vizet.

Igen, balfék vagyok, mert képes vagyok ilyenen bőgni, pedig ez elvileg semmiség, de nem tudom úgy venni. Nem tudom és akarom eljátszani, hogy lepereg rólam. Gondoljatok bele, neki pár másodperc volt, míg odavetette a mérgét, nekem 2 óra, mire a 3. változatra azt mondtam, hogy ez már tényleg tetszik, és elkészítettem hozzá a fényképeket és a leírást.

Meglehet ezért gyűlik lassan azoknak a létszáma, akik engem olvasnak, mert komoly, indok nélküli bántást a 4,5 év alatt nem igazán kaptam (olyan már volt, hogy más világkép miatt vita alakult ki, de ott volt valódi „ellentét”). Talán aki ezeket „rendezi” tudja, hogy még nem tanultam meg lepergetni magamról ezeket, és kímélő üzemmódban adagolja.

4 megjegyzés:

  1. A Facebook-csoportok a személytelenségük miatt könnyen lehetnek félreértések és csalódások forrásai. Lehet, hogy élőben nem is úgy mondta volna az illető. Vagy ha jobban ismernéd, hogy ki az, aki mondja, akkor egyszerűbben tovább tudnál lépni, mert látnád, hogy ő számodra nem is olyan fontos ember, hogy magadra kelljen venni, amit mond.

    Annyira kevés kell ahhoz, hogy az ember lelke igazán összetörjön. Néha annyi elég, amennyi veled történt. Pedig tényleg kell az a szemüveg, amivel azt tudjuk látni, ami fontos: az pedig ritkán tanyázik a felszínen.

    Jogod van megvizsgálni minden zsigerig ható mély bántást, hogy az vajon alaptalan-e van alappal bíró. Aminek van alapja, azzal érdemes foglalkozni, mert támpontot adhat arra nézve, hogy min kell magadon dolgozni még. Ami viszont alaptalan az nem méltó arra, hogy az idődet és a könnyeidet rápazarold.

    A gorombaság mögött gyakran rossz szándék húzódik meg, amely viszont már legyen annak a problémája, aki ilyen lelkületű. Ne engedd, hogy a tiszta vizedet megmérgezze valami olyan olaj, amely csak azért folyt rád, mert épp te voltál ott!

    A gyerekeknek szoktam mondani, amikor összekapnak, hogy az, hogy te hogyan viselkedsz, az a te felelősséged: hogy a másik hogyan viselkedik, az meg az övé. Te nem tudod a másik embert megváltoztatni, azt csak a másik ember tudja megtenni. Ezért nem azzal kell foglalkozni, hogy ő milyen, hanem azzal, hogy én olyan legyek, amilyennek szeretném magamat látni. Fel a fejjel. Még nincs vége a mai napnak, megfordulhat még az a rosszkedv is.:)

    https://twitter.com/Essayshark1/status/573294614607757312 (Nem tudom, hogy állsz az angollal, de a képhez tartozó felírat ezt jelenti: "Abban az esetben, ha rossz napod volna, itt egy dagadt macsek a mosdókagylóban, hogy felvidulj.")

    VálaszTörlés
  2. Tudom mit érzel. A múltkor én is hasonló módon jártam. Az volt a "bűnöm", hogy böjt idejében farsangoltunk az iskolában, és a termemet annak megfelelően díszítettem. Ketten is felháborodtak rajta. Azóta hanyagolom azt a csoportot, de hiába telt el már több, mint 2 hét, nem tudom magam túltenni rajta. A kokárda szuper, írtam is neked, hogy jövőre szeretném majd én is elkészíteni. Szép napot! :)
    Sajnos, hogy sok olyan ember van, aki energiavámpír, ezeket kerülni kell.

    VálaszTörlés
  3. No, épp ezért hanyagolom a f.szbuk csoportjait. Olyan sokan unatkoznak ott, hogy idejük legjavát a másik sértegetésével töltik. Minősíti azokat, akik ott élnek, de semmiképp nem Téged!
    Nehogy sokáig rágódj ezen! Én tisztellek és becsüllek azért, amit megmutatsz nekünk, nem utolsó sorban azért, mert időnként belőled élek! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, a támogatást, remélem a helyére került bennem, és legközelebb könny(ebb)en veszem!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...