Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2015. július 20., hétfő

Darvak világa - a vándorok nyomában

A facebookon már írtam, hogy valami csuda kiállításon jártunk, ez volt a Darvak világa - a vándorok nyomában.

A takarító néni nélkül mondjuk semmit nem ért volna, mert a lépcsőn felérve egy relatíve kis terembe értünk, ahová  csupán pár cucc ki volt téve. Márhogy elsőre tűnt így. Én már kerestem is volna egy sarkot, ahova leülhetek arra az 5 percre horgolgatni, míg Tizenegy a keresztapjával körbe ér.

A takarító néni láthatta az arcomon, hogy ezért jötten én ide fel? Éreztem, hogy meg akarna szólítani, de még nem döntötte el, hogy megtegye-e.

Szerencsére szóba elegyedtünk, és megmutatta mi mit tud. Szerintem elő kellene léptetni, a sok aznapi kiállításból ő volt az egyetlen, akin látszott a szeretet a munkája iránt, na meg benne volt csak segítőkészség, hogy nehogy már a kiállítás nyújtotta lehetőségek nélkül menjünk haza.

Na de jöjjenek a csudaságok.

Itt volt ez a a szerkezet. Itt be kell nyúlni, matani és a megdelelő helyre tenni, hogy mit is tapogattunk. Alul lenyitható, hogy a szemünkkel ellenőrizhessük magunkat. Én nem mertem először belenyúlni, mert az egyik táblán sikló szerepel... Mondta a néni, hogy az a kakukktojás, nyugodtan nyúlkáljak.


Aztán jött egy nagypult a következő csudaságokkal.

Egy daru belülről.



Itt is volt matatás, ezen a felületen megtapinthattuk, hogy kb milyena darvak testhőmérséklete, és elovashattuk miért annyi.




Itt a gombok megnyomása után 4 különböző élethelyzetben felvett daruhangot hallgathattunk meg. Titka is volt, nagyon röviden kellett megnyomni, hogy szóljon is.


Ugyanezen a pulton volt még ez a forgatható információhordozó. Az azonos tetejűek ugyan abból a kategóriából osztottak meg infót. Pl daru fajták, ellenségeik...



Még mindig ugyanezen a pulton voltak ezek a kihúzható lapok. Tisztára egy kalandfilmben éreztem magam, ahogy kihúzgáltam és olvastam.



A következő pult

Kalandfilmből scifibe kerültünk akövetkező állomáson.

 
A nagy kijelző irányító felülete.


Egy darufajtára bökünk...


... előjön az adatlapja


Majd klikk az alábbi ikonra.


Majd a nagy térképen felvillan a honnan, hová, hogyan.




Az egyik sarokban pedig ez az alkalmatosság volt. Amin meghallgathattuk hogyan hallja és látja a daru, ember és róka a lovak vágtáját nappal és éjjel.



 Mellette egy kis beugróban mini mozi volt. Más kiállítással ellentétben a látogató nem beesett és nézte onnan, ahol épp járt, hanem újra indíthatja. 



Volt egy darus gyerekmérce is.


Még egy kijelző várt ránk. Ezen a jelölt darvak mozgását követhettük.




Az időszalagon itt húzogathattuk a mutatót, a képernyőn közben láttuk merre járt. Ahol hosszabban tartózkodott leírás is volt.


A végén pedig egy játék, illetve kvíz a kiállításról:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...