Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (4) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (32) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (21) matematika (35) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2011. március 30., szerda

Mazsola olvasmánylapozó

A lapozó borítójához nyomtattunk egy alapot, és Zs. átmásolta a könyvből, a szerzőt, címet, rajzolót, és a fejezeteket. (Közben többször megbánta, hogy ezt nem Word-ben tette :))


A lapozó belseje


A szereplők, mivel mindegyik járt a tökházban, tökbe került, ha elforgatjuk kiderül, hogy ki, kicsoda, melyik fejezetben ismertük meg, és még melyik fejezetben szerepel.


A következő oldalon felül egy 4 oldalas kis könyv Mazsola és Manócska otthonáról, alatta pedig azok a rossz tulajdonságok, amiket Mazsolának sikerült legyűrnie és jóra cserélni.


A könyvecske utolsó oldala, ahogy Zs. a tökházat képzeli. Az egér és a nyuszi most méri fel a terepet, hogy később megpróbáljon lakmározni.Mazsola intelmei, a már említett közmondásokkal, és a zöldségek, amiket Mazsola szeret.


Az intelmeknél csak a fejezetszám van feltüntetve, de ha összehajtjuk a lapozót, akkor segít a borító.


A zöldségek képeit Zs. gyűjtötte, és táblázatba szedte, hogy volt e már olyan a kertben, és ő szereti e az adott zöldséget.


Volt pár olyan szó, amit nem ismert, készített belőle egy szótárat, alul pedig egy boríték, ami számokat rejt.


A szótár, némi képi illusztrációval,


és a boríték. Amiben 1-10-ig szerepelnek a számok. Minden fejezethez kiválogattam a képeket (a MEK-ről van meg digitálisan a könyv), kinyomtattam. Zs. majd kiszínezi kivágja, összekeveri. A helye a középső oldal mögött lesz, mert úgy vannak összeragasztva a lapok, hogy ott van egy tasak.

A játék pedig az, hogy húz egy fejezetszámot, kiválasztja az adott fejezethez tartozó képeket, és elmeséli a segítségükkel a történetet.

24 megjegyzés:

 1. Soma szíve csücske Mazsola, a mai napig vele alszik. :)
  Oda-vissza tudja minden epizódját. :)
  Év elején azt gondoltam, már kinőtt belőle, nem vágunk bele a lapbook-projektbe.
  Most azt látom, érdemes lett volna, mert még mindig aktuális. :)
  Lehet, hogy kivárom, míg ötödikes lesz, és akkor már nem halogatom tovább. :))))

  VálaszTörlés
 2. Jobb későn, mint soha! :)

  Ha már éjjel-nappal a "Bagoly mondja verébnek"-t olvassuk :)

  VálaszTörlés
 3. Amikor Zs.-nak felkerül valami munkája, naponta többször meg kell nézni, hogy van e hozzá megjegyzés, és hogy tetszik e az ide látogatóknak. Mindig nagyon örül a megjegyzéseknek :)

  És most Angela, Tőled tanult egy új kifejezést :D

  VálaszTörlés
 4. Nagyon eredeti olvasónapló! Gratulálok! Biztosan nagy élvezet volt elkészíteni, és később újra elővenni is. Szuper. Én is hasznosítani fogom.

  VálaszTörlés
 5. Csak beírtam, hogy Mazsola olvasónapló. Kidobta ezt is...hát egy kincsre leltem!

  VálaszTörlés
 6. Kedves Gyöngyi!

  Köszönöm, amit írtál! Mivel a blog szülinapi játék feltételeihez is csak az email címed hiányzik, ha azt leírod a játéknál vagy a bergamott@gmail.hu-n elküldöd, akkor elküldöm Neked is a nyersanyagot.

  Ez a játék linkje:http://bergamott.blogspot.com/2011/09/szulinapi-jatek.html

  VálaszTörlés
 7. Kedves Bergamott! Szeretném elkérni tőled ezt a lapozót. Köszönöm. Abigail
  boggay@citromail.hu

  VálaszTörlés
 8. Szia!

  Én is szeretném elkérni a lapozót. henike_77@freemail.hu
  A Római számok lapozót már megkaptam, nagyon köszönöm!

  Heni

  VálaszTörlés
 9. Nagyon tetszik! Ha még lehet, szeretném megkapni én is a lapozót a farsangival és a húsvétival együtt.Köszönöm!
  christa12@freemail.hu
  Kriszta

  VálaszTörlés
 10. Válaszok
  1. Szia! Mi is szeretnénk feldolgozni Mazsolát, nagy segítség lenne, ha megkaphatnánk ezt az anyagot. Köszönöm szépen! (palkojudit84@gmail.com)
   Judit

   Törlés
 11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 12. Kedves Bergamott!
  Elkérhetnénk a lapozót?gazdaganita0109@gmail.com

  VálaszTörlés
 13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 14. Kedves Bergamott! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Mi is a Mazsolát szeretnénk feldolgozni, van már egy csomó ötletem, de ez a lapozó szenzációs. Szeretném elkérni. lovasili@indamail.hu ez a címem. Köszönettel

  VálaszTörlés
 15. Kedves Bergamott! Ebben a félévben olvassom másodikosaimmal a Mazsolát. Szeretném tőled elkérni én is a lapozót. Ha elküldenéd még a farsangi és a húsvétit is, nagyon örülnék. Előre is köszönöm! vbkat@citromail.hu

  VálaszTörlés
 16. Kedves Bergamott!
  Ebben a tanévben fogjuk feldolgozni a másodikosaimmal a Mazsolát.Szeretném elkérni a lapozót.
  Nagyon köszönöm!
  sztojkae@gmail.com

  VálaszTörlés
 17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 18. Kedves Bergamott!
  Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Mi is a Mazsolát szeretnénk feldolgozni, most fogjuk majd elkezdeni olvasni. Ha még lehet,szeretném elkérni a lapozót.Nagyon ötletes, a gyerekeknek is rettentően tetszett. Remélem ennek a segítségével még szívesebben fogják elolvasni a könyvet,és megoldani a feladatokat.
  Nagyon köszönöm!
  eprike@vipmail.hu

  VálaszTörlés
 19. Kedves Begamott!
  El kwhet kérni a lapozót? Jövőre olvasnánk a 2.-osokkal:-)Nagyon köszönöm, EEnik

  VálaszTörlés
 20. Kedves Bergamott!

  Régi a bejegyzés, remélem még elkérhető a lapozó.
  Nekünk nagyon megtetszett, amit készítettétek! Örömmel vennénk, ha mi is el tudnánk készíteni. :)
  szilvia.fabian@gmail.com

  Köszönettel
  Szilvi

  VálaszTörlés
 21. Szia! Szeretném én is elkérni kisfiamnak a lapozót,nagyon tetszik.Köszönöm.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...