Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2012. február 18., szombat

A jelmez...

... tegnap éjjel végleges formát öltött, és ma kipróbáltatott.

Először nagyon nagy lendülettel ugrottam neki, habos-babos jelmez lebegett a szemeink előtt, de ez idővel a képességeinkhez és a beszerezhető anyagokhoz szelídült.

Amikor anyagot mentünk választani tüll lebegett a szemeink előtt, meg amolyan hercegnős szépségek, de nem volt nekünk tetsző anyag, így csak lézengtünk az üzletben, ahonnan csoda, hogy nem dobtak ki, annyit tanácstalankodtunk. Végül a sarokban bukkantam egy szép esésű, nekünk nagyon tetsző árnyalatú zöld, fogalmam_sincs_hogy nevezik_anyagra. 200 Ft volt métere meg is vettük mindet, mert Zs. leendő_új szobájába (a tavasz közeledtével ránk tört, hogy átrendezzük az otthonunk praktikusabbra) úgy gondoltuk ebből kell sötétítő függönyt varratni.

Megvolt az anyag, a virágok meg eleve az ötlet magvai voltak, így már csak azt kellett kitalálni, hogyan varrjunk ebből jelmezt, úgy, hogy egyikünk sem tud varrni, és még a „Hogyan vágjuk ki a nyakrészt” is komoly problémának tűnt. Amikor már nem volt idő gondolkozni rajta eszembe jutott, hogy hoztam a boltba brosstű alapokat, na majd azzal összefogatom mindkét oldalon 3-mal, amire virágot ragasztunk. Gyorsan hívtam is K.-t, hogy ugye nem adta el? A frászt hozta rám, mert azt mondta, de lehet…

Szerencsére volt még hat, így megvolt a jelmez alapja 5 perc alatt, már csak díszíteni kellett. Először a gombokkal akartuk az anyaghoz varrni a virágokat. Ebből hamar megjöttünk, és inkább a ragasztó pisztolyt töltöttük csőre…

Amikor ezzel is megvoltunk, még kevésnek tűnt, hiába ment már el ekkor több délelőttünk is a jelmezre, törhettük a fejünket mi kell egy tündérnek és mit tudunk megvalósítani. /Még a tanulás is háttérbe szorult a hétre (bár a négyes szorzó/bennfoglaló táblában profi lett Zs., mert ugye virágonként 4 szirom…)/

Kiegészítőnek fejpánt és varázspálca lett a nyerő. A fejpánt az nagyon egyszerű, csak zöld filccsíkot varrtunk össze, és virágokat ragasztottunk rá. A varázspálca… nos abból született pár, mert folyton eltörtem (rossz helyre pakolás következtében). Majd eszembe jutott, hogy van egy chips-es hengerünk, ha abban szállítjuk nem lesz gond.

Pont ma reggelre lettünk meg, így Zs, teljes Tavasztündér formájában jelenhetett meg a Kolompos együttes farsangi mulattságán, amire saját költésű versikével készült (nekem is volt két sorom benne, de láttam az arcán, hogy nem az igazi, így nagylelkűen hagytam, hogy kihúzza :o))

Tavasztündér én vagyok,
fagyot bizony nem hagyok!
Elszórok sok virágot,
s adok nekik illatot.
Elzavarom a telet,
s adok fáknak rügyeket.

No és a bejegyzés tárgya képekben:












Na és a jelmez mulatozás közben:



4 megjegyzés:

  1. Szerintem csodaszép lett, főleg annak tükrében, hogy mennyi akadályt legyűrtetek közben :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett! Eljönne hozzánk ez a Tavasztündér a Mecsekbe? Virágba borítaná végre a fákat és elolvasztaná a havat és kizöldítené a rétet? Zs.! Várunk! Mondd el a varázsigédet végre! Erika

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük :)

    Erika! A bejegyzéseid alapján már nagyon vágyunk felétek, szóval ne lepődj meg, ha egyszer írok egy emailt, hogy Hozzátok is beugorhatunk e a suliba :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...