Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2013. január 22., kedd

Ajánló

Úgy másfél éve jutottam oda, hogy mit nekem csoda mosóporok... Kértem és kaptam is tanácsot. Ági receptjével élünk, egyéb dolgokhoz pedig Réka által ajánlott Frosh termékek váltak be.

Hátra volt még a folttisztítás. Réka ajánlotta a Gallseife DM-s szappant, ami akkor nem volt kapható még a mi DM-ünkben. Később, amikor kapható lett sima mosószappanként árulták (nincs is ráírva, hogy epeszappan). Pedig nem is sima mosószappan, hanem epeszappan

Amit pár hónappal később égre-földre keresni kezdtem, mert azt halottam róla, hogy folttisztítás terén csodákat művel. Kikutattam, hogy hol kapható. Jelentem, legolcsóbban a Müllerben, 200 Ft volt. Tesómmal hozattam. Amikor elolvastam, hogy Gallseife, raktam össze az agyamban, hogy jééé a DM-s is epeszappan ezek szerint.

Mama és én is teszteltük a DM és a Müller szappanját is. Mindkettőnknél a Mülleres lett a befutó.


Belátom undi lehet a gondolat, hogy egy marha epekivonatával dörzsölöm a foltokat, de a végeredmény kárpótol.

17 megjegyzés:

  1. Mosószódát hol vettél, és milyen név alatt árulják? Egyszerűen mosószóda?

    VálaszTörlés
  2. Van a CBA-ban is, de mi a helyi mindenesnél vesszük, az a márka vált be a legjobban. Rá volt írva eddig mindegyikre, hogy mosószóda.

    VálaszTörlés
  3. DM szappan 199-ft Müllerest mindig a tesóddal hozasd mert az 500-ft :)

    VálaszTörlés
  4. Micska Ma: 200-250 Ft a Mülleres, kevered valamivel.

    ui: 3t

    VálaszTörlés
  5. Na akkor én is kipróbálom a Müllerest. Köszi az infót!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Mi mindenre a mosószappant használjuk. Egy kisvárosi szappanfőzdéből rendeltem egyszer 3 kilót (maga a szappan persze 15 dekás darabokban van), nekem bevált. Ugyanezt a terméket lehet bioboltokban is kapni, csicsás csomagolásban, háromszor annyiért, mintha a gyártótól rendelnénk meg.
    Mosásra pedig én is szódát használok, a budapesti Azúr Vegyszerboltban lehet kapni a körúton, 5 és 3 kilós csomagban (nem emlékszem jól, de mintha 1200 forint lenne az 5 kilós). Az eladó azt mondja, hogy minden mosópor alapja a szóda, csak abban különböznek a termékek, hogy melyik gyártó milyen csomagban és milyen illatosítással, milyen névvel gyártja.
    Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a hely infót!

      Már csak tesómat kell rábeszélnem, hogy hozzon nekem :).

      Törlés
  7. Valamit elronthattam, mert megcsináltam a mosóport, de nekem nem kezdett el sűrűsödni. A hűtést nem vettem komolyan? Mennyi idő után teszed bele a mosószódát?
    Csináltam viszont olyat is, hogy mosószóda nélkül, amit folyékony szappanként fogunk használni. Az olyan sűrű lett, hogy hígítani fogom egy kicsit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem Micska Ma készíti, szóltam neki, hogy jöjjön és válaszoljon.

      Törlés
  8. Ha össze állt és alatta víz van akkor bot mixerrel kell a baját ellátni! Milyen mosószóda? Mert nem mind jó! Szappant főzni majd hideg víz és csak utána a mosószóda. Én műanyag flakonba öntöm és összerázom. De soha nem sikerül ugyan olyanra mindig más az állaga :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy van, ahogy írtad, összeáll és víz van alatta. Én a szappanfőzés után hozzáöntöttem a többi vizet és főztem tovább. A szódát pedig rögtön bele. :((
      A mosószódát a DM-ben vettem.
      Mennyire sűrű az állaga, úgy nagyjából? Már csak tudjam, hogy használhatom-e, vagy öntsem ki. Sajnálom, hogy nem kértem tanácsot a nagy akció előtt. Köszi.

      Törlés
  9. Szia Erzsi! A szappant hol rendelted? Szeretnék én is rendelni. Előre is Köszönöm!

    VálaszTörlés
  10. És nem futott ki ? Mert nekem már megtette ! Állaga zselé,de még önthető.Minden alkalommal jó rázd össze! Szerintem használd el!

    VálaszTörlés
  11. A reszelt-főzött szappant már próbáltam, de nekem a mosószóda jobban bevált. A foltokkal voltak gondjaim - de már csak eddig! Kipróbálom ezeket a szappanokat.
    A mosódió nálam is feledésbe merül. Nem volt jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy adagolod a mosószódát? Színeshez is azt használod?

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...