Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2011. június 23., csütörtök

Könyvlista, egy kis „az úgy volt”-tal

A bejegyzés annak nyomán született, hogy elgondolkoztattak Marywolf könyves bejegyzései. Ez és ez.

A sikerlistákról az a véleményem, hogy a kínálat írja, nem a kereslet.

Szerintem nem zárja ki egymást a kereszténység és a tündér-, varázsló világ. Zs. úgy gondolja (anélkül, hogy mi ilyet mondtunk volna neki), hogy Isten ajándéka a fantázia, amivel szórakoztathatjuk egymást és magunkat.
Nálunk jár a Nyuszi, de tudja, hogy az igazi ünnep Jézus feltámadása. Karácsonykor pedig kap Jézustól ajándékot. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy amikor az ő születés napja van, akkor ő is ajándékoz másokat, hisz Jézus is ezt teszi.

Azt a véleményt is meg értem, ha egy keresztény szülő, úgy gondolja, hogy rossz irányba viheti a gyerekeket az ilyen történet, de úgy gondolom, hogy olyan esetben, mint Zs. (aki már külön válassza) nem árthat. Így a mi listánkon előfordul olyan könyv is, amelyben Képzelet Világ lakói is szerepelnek.

A könyvek nálunk először egy szülőszűrön mennek át, majd egy gyerekszűrőn. Megkértem Zs.-t sorolja fel a kedvenc könyveit. Nagy hirtelen (a polc előtt állva) ezt diktálta le:


  1. Vitéz Annamária: Tündéri történetek az erdőről
  2. Bálint Ágnes: Mazsola, Mazsola és Tádé, Megint Mazsola, Mi újság a Futrinka utcában, Frakk a macskák réme
  3. Wass Albert: Tavak könyve (sorozat), Erdők könyve (sorozat), Magyar mondák (sorozat)
  4. Marék Veronika: A csúnya kislány, Kippkopp (sorozat), Boribon (sorozat)
  5. Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék; Miau és más Vidám mesék
  6. Macskaiskolában (Mesék kisiskolásoknak)
  7. Olvasókönyv Gárdonyi Géza műveiből
  8. Már tudok olvasni (új sorozat)
  9. Füzesi Zsuzsa: Bagoly mondja verébnek
  10. Tág a világ, versek, mesék
  11. Népmesék az állatokról
  12. Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: Vakondos történetek

5 megjegyzés:

  1. Köszi a listát. Szeretem a gyerekkönyves pósztokat, főle arról, hogy mi vált be.

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem, remélem jó sok ilyen bejegyzés születik majd másoknál is. :)

    VálaszTörlés
  3. Úgy érzem, hogy este, amikor hazaér Zsolt, megkérem, hogy csináljon nekünk valami könyves logót, ha már most elindul nálam is ez a posztsorozat és már át így gyűrűzött hozzád, ránk fog férni ;)
    1, 4, 5, 12 Ezek nálunk is mind nyerők, pontosabban A csúnya kislány még kimaradt, de pont tegnap pakoltam a Marék Veronika gyűjteményünket önálló polcra és még van hely;)

    Magam is rendkívül rajongok a könyves írásokért, a listákért, főleg, ha ilyen ember írja őket, mit te!

    Kereslet-kínálat, amit viszont nem vesznek, az hiába kínálat! volt olyan terület, ahol pl bezárt a McDonald, mert biza nem kellett!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem akik nem tudják mit is akarnak sokszor azt veszik meg, ami a leglátványosabb plakáton van. Igaziból ezt értettem kínálat alatt.

    Múltkor várakozás közben egy 6 éves és egy 5 éves kisgyerek apukával elegyedtem beszélgetésbe, akivel szóba jött a könyv téma is. Azt mondta az otthonukba alig pár könyv van, mert minek az. Különben is van mesecsatorna előfizetésük, meg az oviba is mesélnek a gyereknek.

    Remélem lesz kedve/ereje/ideje Zsoltnak logót készíteni, amitől a többi blog író is kedvet kap a saját lista készítésére.

    Mellettem nem menne tönkre egy meki se, ha más nem is az álom pite fogyasztásom eltartaná:)

    Nagyon jólesett, amit rólam írtál, köszönöm:)

    VálaszTörlés
  5. Múltkor kiakadtam a védőnőnek, hogy egy ismerősöm azt mondta, hogy havi egy könyv elég a gyereknek, mire ő mondta, hogy milyen csodanapos lenne a világ havi egy könyvtől, ha mindenhol már legalább ennyi lenne!

    Nem vesznek könyveket, mert drága!
    Egyik oldalról azt mondom, hogy igen, az! 2000-3000 forint és társai, igen, drága.

    Viszont eszembe jut sokmindennek az ára, mozi, tábla csoki, újságok, chips, vagy bármi, vérmérséklet szerint, cigi, sör etc. Akkor valahogy viszonylatban már nem tűnik olyan drágának. A kábeltébé előfizetés sem épp olcsó mulatság, anno alug bírtuk lemondani, mert a nethez kötelezővé tették, még jó, hogy ez megszűnt, még tv-k sincs.
    Ráadásul a mesekönyv, főleg ha több gyerek van, tényleg befektetés. És lehet mondani, hogy 1-2 mese 2 ezerért, de általában azt a mesét nem egyszer "kell" elővenni.

    Na mindegy, nem értem én a világot:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...