Továbbra sem veszünk tudomást a szállingózó hópelyhekről. Virágot gyártunk, már a konyhában is.
Mivel most édeset akartunk, így nem jöhetett szóba Maci török rózsapogácsája. Más virágosat viszont nem tudok, így abból alakítottunk valamit. Így született a fahéjas aszalt szilvás rózsa.
Hokkaido kalács tésztáját használtam
1 tojás
csipet só
Géppel dagasztattam 20 percet, majd félretetettem, hogy duplájára keljen.
Mikor duplájára kelt megmértem, az eredményt elosztottam 16-tal, majd annyi grammnyi darabokat mértem ki, amennyi a hányados lett (hát sajnos ez van, semmi érzékem az egyenlő darabok előállításához)
Ezeket gömbölyítettem, majd kis körökre nyújtottam, bevagdostam, a közepére egy aszalt szilvát tettem, arra pedig egy púpos mokkáskanálnyi fahéjas cukrot. Majd rózsává hajtogattam. Macikonyhán vannak jó fotók a vagdosásról és hajtogatásról is ITT.
Jaj, és el ne felejtsem: Megszórtam levendulás cukorral.
Kár volt a formázásnál kapkodnom, mert így egynémely rózsa elfeslett, meg néhány – átérezve izgalmamat – elájult :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése