Ajándékkészítéssel kezdtük idén a karácsonyi készülődést.
Tavaly olvastam Palócprovence-nél a levendulás cukorról. Azóta, ha üveges dolgot vásároltunk az üveg mérete, formája is szempont volt. :)
Hozzávalók:
Befőttesüveg
Gumigyűrű
Filc
Szalag
Porcukor
Levendula
Kör alakú sablon
Olló
Toll
- A porcukrot átszitáljuk.
- A porcukrot és a levendulát az üvegbe rétegezzük, majd lezárjuk.
- Kiválasztjuk a megfelelő méretű, kör alakú sablont*, a filcen körberajzoljuk golyóstollal, kivágjuk.
- A kivágott filcet rágumizzuk a befőttesüveg tetejére, majd a szalaggal masnit kötünk a gumigyűrű fölé.
*keménypapírból /amit különböző csomagolásokból nyertem ki :) / mindenféle formájú, méretű sablonokat vágtam ki, azt szoktuk ilyen esetekben használni.
De jó, hogy egyre több blogon találok karácsonyi ötletet! Azt szeretném megkérdezni, még nem használtam a levendulát édességekhez. Ezt süteményekhez lehet felhasználni és érezni lehet a levendula finom illatát a sütin? Köszönöm: Erika
VálaszTörlésNálunk csak gyümölcslevesbe és „bonbonba” került eddig. A levesbe szitálatlanul, így abban jobban érződött.
VálaszTörlésA bonbonba pedig átszitálva kerül, mert zavaró lenne benne a virágdarabka, de azon is jól érződik az aromája. Mivel ez az édesség is rajta van az ajándékozási listánkon annak a receptje is felkerül hamarosan :)
Köszönöm! Erika
VálaszTörlésVárom a receptet!