Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2012. január 13., péntek

A kert termesztett növényei lapozó


Környezetismeretből az ismétlést lapozókkal oldottuk meg. Ez az első fejezethez, A kert termesztett növényei-hez készült. A borítóra került, hogy mi is ez és az alfejezetek címei. Itt a sorrendben van egy kis gikszer (a tankönyvhöz képest), mert a lapozón belül felcseréltünk véletlenül egy oldalt :-o. Alulra pedig egy kis színező került, ebből több változat is készült (kerti szerszámos, apuka kisfiával ültet), de mi az anyuka a kislányával répát ültet verziót választottuk :).


Az első alfejezet A kert fái. Felülre került a növény testfelépítése, és a fa fő részei. Alatta a lágy és fás szár kapott helyet, alul pedig a lombhullató és örökzöldek tulajdonságai, mellette pedig a még ősszel gyűjtött gyümölcsfa levelek.


Úgy lehet kihajtani, hogy egyből lehessen összehasonlítani az információkat.


A fás szár, lágy szár egy egy "minikönyvbe" került. Első oldalon a rajz, a következőn a tulajdonságaik szerepelnek.


A lombhullatók és az örökzöldek tulajdonságai, na meg az ősszel laminált levelek.


A következő alfejezet A gyümölcsöskert növényei. Felül gyümölcsök vannak csoportosítva, középen pedig a gyümölcs főbb részei.


Találtunk a matricáink között gyümölcsöst, ezeket csoportosítottuk hazai és déli gyümölcsökre, amihez nem volt matrica, azt Zs. hozzárajzolta. A gyümölcs főbb részeinél, pedig kiválasztott egy gyümölcsöt és ahhoz is készített egy rajzot.


A gyümölcsfák élete


A következő alfejezet A veteményes kert növényei.


A veteményeskert növényeit aszerint csoportosítottuk, hogy mely részét fogyasszuk. Itt is a matricákat variáltuk rajzolással. Ez folyamatos fejlesztés alatt áll.



Az egyéves növény élete.


A növény részei, és egy "új növény a magból" forgatós.


Virágtól a magig.

16 megjegyzés:

  1. Köszönjük, nagyon jól esik :)!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Szeretném elkérni és használni munkádat a kert termesztett növényei lapozót. Köszönöm szepy@oroscom.hu

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bergamott és Zs!
    Nagyon tetszik ez a lapozó is, mi is másodikosok vagyunk, úgyhogy épp aktuális nálunk ez a téma környezetből. Szeretnénk kérni, amennyiben lehetséges, hogy küldjétek el a lapozó anyagát, a Római számost és a Mazsolást azóta is örömmel forgatjuk. Köszönettel: Ági és Szilárd
    agnes.kerekes@vasarhely.hu

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! megérkezett
    Gabi

    VálaszTörlés
  5. Kedves Bergamott és Zs!
    most kerültem "Hozzátok", és borzasztóan tetszik ez a lapbook-otok. Bár a képek egy részét lementettem (hogy emlékezzek rá), de ha szabad használni, és lehetséges, szívesen elkérném a Római számost és a kistérségest is ezzel együtt, emilben. Megyek közben rendszeres olvasónak iratkozni (nagy örömmel)
    barbrav@gmail.com
    Szeretném megkérdezni továbbá, hogy hivatkozhatok-e Rátok az -egyenlőre gyér látogatottsággal működő- blogomon? (fecsegotipego.blogspot.com)
    Minden jót Nektek:
    Vágó Barbara

    VálaszTörlés
  6. Kedves Bergamott! Szeretném elkérni tőled ezt a lapozót. Köszönöm. Abigail
    boggay@citromail.hu

    VálaszTörlés
  7. Kedves Bergamott!

    Nagyon hálás lennèk ha nekünk is elküldenèd a lapozotn+ a romai számosat is.
    cs2cs01@gmail.com

    Üdvözlettel,
    Csilla

    VálaszTörlés
  8. Kedves Bergamott!

    Ezt a lapozót is szeretném elkérni. henike_77@freemail.hu
    Most írtam a Mazsola olvasmány lapozóért is, a Római számokat megkaptam, nagyon tetszett! :)

    Köszönöm!
    Heni

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy tetszett:)

    Ez is ment.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Bergamott!
    Lassan elkészül a Kert termesztett növényei lapozónk, a tiétek nyomán (munka közben mindig szeretettel gondolunk rátok!)- a kérdésem az lenne, hogy a Hazai és déli gyümölcsös táblázatban általatok használt gyümölcsök képeit esetleg el tudnád -e még nekünk küldeni, mert olyan szépek és egységes méretűek, hogy mi is ezeket szeretnénk használni.
    e-mail címem: agnes.kerekes@vasarhely.hu
    Kedvességedet előre is köszönjük: Szilárd és Ági

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok Szilárd és Ági!

    Azok sajnos matricák, ezért nem voltak a lapozó anyagában. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bergamott! Ezt a lapozót is el tudnád küldeni nekünk? Köszönötettel: Ildi
      ildiko.szarvas@yahoo.de

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...