Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2012. április 15., vasárnap

Így készülnek a lapozók nálunk: alapanyagok

Nekem a lapozó készítésnél az okozta a legnagyobb gondot, hogy „Na de miből?” Színes mappákat kerestem és sehol sem volt. 5 papírboltban és a Tesco-ban néztek rám csodálkozva, hogy minek nekem egyszerű, amikor ott a Pony, Disney, Hannah Montana, …

Egy fabrikálós alkalommal ugrott be, hogy a korábban az Aldi-ban vásárolt színes tömb majd jó lesz helyette. Leginkább azért szeretem, mert jó sok szín van benne, és eddig mindig volt közte, amit meg tudtunk ideologizálni Például nem hittem, hogy a fekete, szürke lapok témára találnak majd, erre jött a Macskás lapozó, arról meg a cirmos cica jutott eszünkbe.

A következő fontos alapanyag a rajzlap. Én sok esetben erre nyomtatok, tartósabb, szebb a tartása, nem gyűrődik olyan könnyen, …

Ha még tartósabbá akarok tenni valamit, akkor öntapadós fóliázom. Sokkal jobban szeretem, mint a laminálást, mert van olyan tartós ez is, de az „álaga” sokkal jobb, és szebben lehet körbevágni is.

Milton kapocs, akkor kell, ha valamit forgatósra terveztünk.

Ragasztó. Ebből többfélét használunk. A nagyobb felületekre (például az alap összeragasztásához) stiftet használunk, vagy a kisebb felületekhez Pen-t. Most van egy újabb csuda ragasztónk (szintén az Aldi-ból). Az egyik felével pöttyözni lehet a ragasztót, a másik felével nagyobb felületet lehet vele ragasztani. Mondjuk ennek a kezelésében még nem vagyunk profik, mert vagy keveset nyomunk ki belőle /nem ragad meg/, vagy a viharos tengerre hasonlít az eredmény.

Papírhulladék. Kekszes dobozok, vagy egyebek csomagolása, ha forgatós okosság is kerül a lapozóba.

A sorozat következő bejegyzése: hogyan ragasztjuk össze az alapot

9 megjegyzés:

  1. Nem tudom, hogy köze van-e a bejegyzésednek az enyémhez, de örülök, hogy beavatsz a lapbook készítés rejtelmeibe!:))

    VálaszTörlés
  2. Mér több embernek ígér(get)tem, hogy egyszer írok róla egy sorozatot, de elmaradt mindig. Tegnap este viszont a bejegyzésed megadta a végső lökést :).

    VálaszTörlés
  3. Szia. Érdeklődve olvasom a bejegyzésedet...Én éppen a Tesco-ban szoktam venni színes mappákat. Egy csomagban több szín is van, szerintem nagyon szép színesek, és jól ki is használhatóak, értem ez alatt, hogy jól megtömhetőek az anyagokkal. És az ára is baráti volt anno, egyszerre több csomaggal is vettem. Sőt, a betűs lapozóinkhoz egyszerű fehér mappát vettem (van gumis, meg kötözős - szintén Tescos), színes papírból készítettük a borítékokat bele, és azok is szuperek lettek. Üdv. Szilvi

    VálaszTörlés
  4. Más is mondta már, hogy a Tesco-ban vette. Vagy vakegér* vagyok vagy kifutott, vagy ... Mindenesetre ma teszek még egy próbát!

    *Ez meg szokott esni velem :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    3 éve készítettük a tanulóimmal az első lapbook-ot a lovagokról. Akkor én Virágtól vettem az alapötleteket, de itt újakat látok.
    Kartont és színes lapokat (+ írógéppapír) használok alapnak. Itt azonban mappákat is olvasok. Ezek számomra még érthetetlenek... :((

    Van, amit nem értek kristály tisztán az összeragasztásnál sem.

    VálaszTörlés
  6. A mappa itt csak úgy kerül szóba, hogy "amit nem kaptam", tehát én sem használom.

    Kérdezz konkrétan a ragasztásról és akkor remélem tudok majd segíteni.

    VálaszTörlés
  7. Mostanában nézegettem a lapbookokat és eljutottam a lapbookmánia oldalra is, de ott nem találtam meg ezeket a fontos infókat, amiket itt megleltem. Nem teszed fel ezeket az alapokról szóló bejegyzéseket oda is? (Vagy csak vak voltam és nem találtam ott? Meglehet.)

    VálaszTörlés
  8. Jó ötlet, majd megkérdezem Virágtól, mert az Ő vendége vagyok a Lapbookmánián.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...