Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2013. január 4., péntek

Ajánló utólag, vagy jóval előre :)


A karácsony előtti ajánló lustaság miatt elmaradt. Azzal vigasztaltam magam, hogy majd utólag.
Hát itt vagyok. 

A könyv a legjobb karácsonyi ajándékok közé tartozik, a pizsama mellett. Mert milyen jó frissen húzott ágyban egy új pizsamát viselve a karácsonyfa fénye mellett olvasni?

Biztos sok karácsonyfa alá került könyv. A miénk is egy olyan fa volt, némi csalással. Mert volt, amit megint előbb odaadtam…, de aki olvas, az tudja én már csak ilyen vagyok.

Az egyik témakör amiben válogattam az angol volt. Ebből kapta meg a legtöbbet előre:).

A kedvenc egy „csúfi” könyv, pontosabban kottás füzet lett. Nem fektettek sokat abba, hogy nézzen ki, de ez senkit ne tévesszen meg!

A kottás füzetben 15 angol gyerekdal szerepel, mindegyikhez kotta, angol szöveg, magyar szöveg. A dobozban pedig egy CD is van a dalokkal, nagyon szuperül előadva. A hangszeres kísérettől mindig egy kosztümös filmben érzem magam.



Egy másik dalos könyv. Ez nagyjából ugyanolyan árban van, mint az előző, de sokkal „pucosabb”. Mégis a fapados a kedvencem, mert az levett a lábamról az előadás módjával és azzal, hogy a fordítás is ott szerepel, nem kell szótárazni, ami az angol tanulás elején szerintem még nem olyan nagy baj. Na meg 6 dallal kevesebb van ebben, cserébe van olyan dal, aminek a hosszabb változatát is megismerhettük, azaz van átfedés a két könyv között. Ennek az előadásmódja kicsit „szirupos”. Mégis ajánlom, mert Zs.-nek bejött és szerintem se rossz, csak a másikhoz képest vettem észre „hibákat”.


1000 szó angolul. Én 10. osztályban tanultam először angolul. Valljuk be, nem igazán fogott rajtam. Kicsit bánom is, és örülök, hogy a Zs.-vel való tanulás közben csak úgy ragadnak rám az angol szavak :). Nyárra beterveztem ennek a könyvnek az elsajátítását. Azért merem önállóan tanulni ezeket a szavakat vele, mert a mellékleten egy „ízig-vérig angol ember” mondja fel a szavakat. Legalábbis erről tájékoztatott a szerkesztő, mert felhívtam a kiadót mielőtt megvettem (meglepően kedvesek és segítőkészek voltak). Muszáj volt tudnom, mert nem olcsó könyv ez sem :). Mondjuk azt nem tudta megmondani (mert akkor amikor ez készült még nem ő volt a szerkesztő), hogy milyen rendszerben vannak felmondva a szavak. Sajnos betűkként, azaz egyszerre az összes „a”-s, „b”-s, …

1000 szó angolul

Zs. odáig volt, amikor a tankönyvben matrica ragasztós feladat volt, így megkapta ezt. Ez kb pont annyi, mint a borítójától várja az ember. Ha nem nyelvhez kapcsolódna sajnáltam volna kiadni az árát.


Egy kis történelmet is a fa alá csempésztem, azaz az Idődetektívek még hiányzó köteteit. Szerencsére most adták ki őket újra, így már csak 1 hiányzik. Aki szeretné figyelje a Bookline akcióit, mert gyakran szerepel 30%-os kedvezménnyel. Ezen a sorozaton nem akadt volna meg a szemem, de Virág ajánlotta (most nem találtam), így került képbe, hogy aztán nagy kedvenc legyen.

Az Operamesék azért került a fa alá, mert rendszeres hallgatói vagyunk a Kossuth rádió Időfutár című sorozatának (ami sehol sincs a korábbi Vacka rádióhoz képest, még egy-egy csúnyaszó is elhangzik…), amit átsző a Varázsfuvola. Innen kezdték el érdekelni az operák.

Végül a sláger, Bűvészkönyv. Nagyon jó könyv, csak én nem lapozhatok bele… Akkor honnan tudom? Abból, ahogy a kis bűvész „elrejtőzve” bújja, hogy újabbnál újabb trükkökkel kápráztasson el. Tervbe vette, hogy a kedves olvasóit hétről hétre elkápráztatja egy-egy trükkel a blogjában. Már ki van választva az első trükk, csak gépre kell vinni.


5 megjegyzés:

  1. Köszönöm az ajánlót - ez nekünk nagyon hasznos lesz. Mostanában úgyis az angol nyelvi dolgainkon gondolkoztam.
    Viszont a képek közül csak az első jelenik meg nálam.

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is csak az első képet látom :) Szóval te is most tértél magadhoz karácsony után? :)))

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem sikerült kijavítanom.


    Virág: legalábbis azzal áltatom magam. :o)

    VálaszTörlés
  4. Most már tisztán látok. :-) Köszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...