Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2010. december 12., vasárnap

Advent-falvi Krónika

December 5.

Ezen a napon Manó Manó költözött be. Mikor bemutatkozott Advent-falva lakóinak, azt hitték tréfál. „Még hogy a Manó, mint hivatalos keresztnév”, súgtak össze a háta mögött. Hivatásából (aki nem tudná ő Télapó jobb keze) kifolyólag azonban Manó figyelmét semmi nem kerüli el. Így elmondta, hogy ő ugyan nem tréfál, de szülei valóban jókedvükben lehettek, amikor nevet választottak neki. /Ez a név egyébként a Mánuelből ered és március 26-án tartja a névnapját./

A bemutatkozás után kimentette magát azzal, hogy az utóbbi napokban túlfeszített tempóban dolgozott, és szívesen nyugovóra térne.

December 6.

Megérkezett a Télapó! Nem, nem úgy,... vagyis úgy is,... de lakónak is! Advent-falva lakóinak igencsak elkerekedett a szeme, amikor megtudták: az idei fáradalmakat Télapó náluk piheni ki. Csak Manó Manó nem lepődött meg, hisz ő tudott mindent már jó előre. Polgármester néne kicsit meg is dorgálta, mert szívesen készültek volna egy családias hangulatú ünnepséggel. Télapó, azonban megnyugtatta, hogy most leginkább egy kis pihenésre vágyik.

December 7.

Hetedikként Hóember költözött Advent-falvára. Bevallotta, hogy kicsit aggódott, hogy idejében esik e elég nagy hó, ahhoz, hogy ő daliás méretben válhasson valóra. Bemutatkozása sajnos nem sikerült valami fényesre, hiszen zavarában az első téma amit felvetett az Orr ügy volt (a sötét lelkű fényképész még mindig hallgat). Amit persze a Hölgy igen rosszul viselt. Mikor Polgármester néne diszkrét figyelmeztetésére sem váltott témát, a Hölgy nem bírta tovább és kitört: „Ön beszél uram? Ön?” Majd pár pillanatig levegő után kapkodott és Hóember arcába vágta: „Golyófejű!”
A helyzeten nem segített Manó Manó, alig titkolt kuncogása, és megjegyzése: „Végül is igaza van! Nem?”
A paprikás hangulat még este is érezhető volt.

December 8.

Az éjszaka folyamán Fonal úr és Hóember hosszan elbeszélgetett (sajnos nincsenek információink csak sejtéseink, hogy miről) és ennek a beszélgetésnek köszönhetően a falu új „lakója” Jég Virág lett. Annak ellenére, hogy fagyos, azt a célt szolgálja, hogy a Hölgy megenyhüljön. Minden okunk megvan a bizakodásra, hisz szívből jövő mosollyal fogadta a bocsánatkérést. Bár utána arcán az érzelmek egy furcsa elegye jelent meg. Tudósítónk örömet, csalódottságot, és némi jókedvet is felfedezni vélt.

December 9.

Fény derült a Hölgy előző napi különös arckifejezésére! Öröme Jég Virágnak és a békülésnek szólt, csalódottsága, annak, hogy az ő meglepetése nem érkezett meg. Jókedve pedig annak szólt, hogy a meglepetése, szintén egy Jég Virág. A késés a futár hibájából történt, aki „megalszik a tej a szájában” típus. Olyan lassú volt, hogy az út menti kátyúba fagyott, és várnia kellett az enyhülésre, hogy kijusson belőle. Szerencsére csak egy napot késett.
A két Jég Virág körüli kavarodásokat elkerülendő, mától a nevük: Kék Jég Virág és Hófehér Jég Virág.

December 10.

Szenzáció! Merész Erdész hallatott magáról! Azt írta, amint összeszedi bátorságát, mindent elmagyaráz, de addig is engesztelésül küld Advent-falva lakosainak egy libikókát.

December 11.

Advent-falva lakói le sem hunyták a szemüket. Egész éjjel mulatoztak, libikókáztak. Így reggel együtt indultak el a falu határába, az új lakos elé. Vártak és vártak, de csak nem jött senki az úton. Egy idő után mintha kuncogást hallottak volna. Már-már arra gyanakodtak, hogy megártott a sok hintázás, de ekkor a hátuk mögül felhangzott egy hangos: „Megérkeztem!”.
Az új polgár, azért tudta így meglepni a többieket, mert nem a lábain, hanem a szárnyain, magasan a fejük felett érkezett. Ő ugyanis nem más, mint a tréfás kedvű Angyal Kangyal.

2 megjegyzés:

  1. Nem gondolkodtál még rajta, hogy mesét írj? Nekem nagyon tetszik! Ha a közeljövőben megjelenő mesekönyvedre előjegyzést veszel fel, lehessek én az első a listán! Erika
    Holnap mi is bejelentkezünk!

    VálaszTörlés
  2. Meg sem fordult a fejemben, de annak örülök, ha akad, aki szereti az Advent-falvi krónikákat. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...