Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2010. december 20., hétfő

Advent-falvi Krónika

December 12.

Úgy tűnik Angyal Kangyal tréfás kedve nem alkalmi volt, hisz kora reggel már azzal az ötlettel ébresztette társait, hogy gyúrjanak sok-sok hógolyót muníciónak, hogy egy óriási hócsatával fogadhassák az új lakót. Kora hajnaltól késő délelőttig gyúrták közös erővel a sok egyforma hógolyót. Ám ebéd előtt jött a hír: „betemetett a nagy hó erdőt, mezőt, rétet”, így a faluba se ki, se be. Ezek után senkinek nem volt már kedve a csatához. Polgármester néne azonban, hogy ne vesszen kárba a sok szép hógolyó, tapasztott belőlük egy óriási hópelyhet. Olyan jól sikerült, hogy rögtön nevezték is a rekordok könyvébe.

December 13.

Luca napján Bibe Csibe állt be Advent-falvi lakónak. Mikor megtudta, hogy új barátai nem tudnak kotyolni, azonnal elkezdte okításukat. Ebédre már mindenkinek nagyon jól ment a kotyoló. S, hogy ne vesszen kárba a frissen szerzett tudás – tyúkos gazda nem lévén köztük – az itthon telelő madaraknak kotyoltak. Végeredménybe nekik is kell a tojás, és ki ne szeretné a madárcsicsergést?

Eddig nem számoltam be róla, mert mindenki reménykedett, hogy csak múló rosszkedv, de sajnos nem az. Hóember egyre mélyebbre süllyed a bánatban.

December 14.

Kérem tisztelettel itt titok nem marad rejtve! Kiderült, hogy Hóember miért lógatja az orrát, amikor azt hiszi senki sem látja! De ez már a múlté, s örömmel jelentem, hogy részem van a bánat felhők szétkergetésében.

Az Advent-felvára való beköltözése előtti hetekben meglátott egy gyönyörű hóhölgyet. Napokig csak távolról figyelte, de nem mert a közelébe se menni, pláne nem megszólítani. Csak a nevét derítette ki: Hó Borbála, barátainak csak Hóbori.

Hóbori is észrevette Hóembert és várt és várt…, majd egy reggel eltűnt Hóember. Az Advent-falvi Krónikából értesült róla, hogy hova is tűnt.

Felháborodása, hogy hogyan lehet valaki ilyen ügyefogyott, hozta Advent-falvára. Először jól be akart olvasni Hóembernek, majd távozni. Szerencsére azonban mérge hamar elszállt, és nem volt nehéz maradásra bírni.

Merész Erdész holnap költözik végre! Bár van az a mondás: biztos az, ami elmúlt…

December 15.

Írhatnám, hogy én megmondtam… de e sorok írója kezdi azt hinni Merész Erdész nem is létezik. Ma is mást küldött maga helyett. Egy feldíszített karácsonyfát. Vagy talán így akarja lekenyerezni a többieket? Reméljük hamarosan kiderül.

December 16.

El sem hiszem! A bal karom végig kék, zöld foltos, annyit csipkedtem, hogy ébren vagyok e. Merész Erdész megérkezett! S nem kis büszkeségemre, ebben is részem volt, hisz a bátorságot Hóember és Hóbori története adta neki.

Merész Erdész a Hölgy titkos csodálója. Illetve már csak volt, mert amint megérkezett (még csak nem is köszönt) és mindent bevallott, s így már nem is titkos.

Kezdetben alig várta a találkozást, de amikor kirobbant az Orr ügy, elmúlt minden bátorsága. Hogy miért? Mert neki valóban nincs orra. S attól tartott a Hölgy ezt gúnyolódásnak venné, esetleg rá se tudna nézni.

Szerencsére ez nem így történt. Minden jó, ha a vége jó!


December 17.

Csodálatos, csalogató illatokra ébredt az egész falu. Nyomban elindult mindenki az orra után (már akinek van, akinek nincs az vezették). Fahéj Anyóra találtak, akit nagy sütés-főzésben találtak. Rögtön a szívükbe zárták, mert nemcsak csodás konyhaművész, hanem a szíve is aranyból van. A lányok vele is maradtak, hogy megtanuljanak mézeskalács szívet sütni.

December 18.

Kissé fagyosan indult a reggel, és ennek oka nem az volt, hogy odakint fogcsikorgató hideg volt, hiszen a cserépkályhákban barátságosan ropogott a tűz. Hanem az, hogy következő lakó nem más, mint Sötét lelkű fényképész, akiről kiderült, hogy nem is sötét lelkű, és nem is fényképész. Ezért rossz hátteret választott, és a fényeket is rosszul állította be. Így történt, hogy az orr nem látszik a képen.

Felmerülhet a Kedves Olvasóban, hogy miért adta ki magát fényképészek. Erre is válaszolt. Mivel félt a többiektől, a kamera mögüli biztonságból akart először megismerkedni mindenkivel.

Furcsának furcsa, de legalább nem sötét lelkű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...