Az előzőnél pótoltam a német és angol nyelvű receptet.
A Varázsfazék továbbra is rotyog a háttérben, csak a dokumentáció kicsit döcögős.
A Varázsfazék továbbra is rotyog a háttérben, csak a dokumentáció kicsit döcögős.
A következő receptet Zs. a hűtőről választotta, oda pedig Maci konyhájából került. Annyi csak a változtatás, hogy almás helyett, almás-diósat szoktunk készíteni. A kis Konyha Tündér palánta fényképész babérokra is tör, ezért most az általa készített képekkel illusztrálunk. És most átadom a szót Zs.-nek :).
Hozzávalók
kis csipet só
1 citrom jégkocka
1 tojás
1 joghurtos kanál tejföl
Alma
Dió
Barnacukor
A száraz dolgokat a vajjal összemorzsoltam, amíg már nem volt közte nagyobb darab vaj. Felütöttem a tojást egy bögrébe, kanállal kivettem a sárgáját és beleraktam a tálba az összemorzsoltakhoz. Hozzá raktam a citrom jégkockát és a tejfölt. A kezemmel tésztát gyúrtam belőle, és a hűtőbe tettem.
Ekkor szóltam neked (már a gépírónak, azaz nekem :)), hogy pucold meg az almát. Utána én legyalultam. Amikor már féltem, hogy elvágom a kezem, megettem a végét.
Szilikonos sütőpapíron körberajzoltam a tepsit, majd megfordítottam, hogy a tészta ne legyen ceruzás. Erre tettem a tésztát, arra meg még egy sütőpapírt. Kinyújtottam, majd a tepsibe raktam, az aljához és a falához nyomkodtam, és megszurkáltam villával. Szórtam rá három marék darált diót és egy marék barna cukrot. Rátettem az almát, majd megint diót és barna cukrot. Kinyújtottam a tetejét is. Kicsit nagyobb lett, azt a széléhez nyomkodtam, ezt is megszurkáltam. A tojásfehérjét villával kevertem, majd egy keveset a tetejére kentem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése