Sajnos a Varázsfazék művelet blogos követelésével elbuktam. Azért egyet-egyet még hozni fogok.
A kenyérsütős pályafutásunk a desszert.eu ezen receptjétől indult, majd Limara volt ránk nagy hatással ;o). Sokféle dolgot kipróbáltunk és akarunk is még kipróbálni. Mi ritkán sütünk kenyeret, általában inkább „darabosat” sütünk.
Mivel majdnem minden konyhai alkotásnál részt vesz Zs. így a kelt tésztákból is mindig kapott/kap egy darabot, hogy alkosson kedvére. Így mára a különböző formázási technikákból létre hozott egy egyveleget, amit cipócskának nevez.
(Ne lepődjetek meg, de semmiféle sorrendet nem tart hozzávalók adagolásában, ahogy eszébe jut, úgy adagolja a kenyérsütőbe, ami eddig nem okozott gondot.)
Most pedig átadom a szót a pékkisasszonynak.
Hozzávalók
1 ek sikér
2 ek burgonyapehely
Fél csomag élesztő (25 g , a gépíró kisasszony megjegyzése)
Ezeket belemérem az üstbe és addig dagasztatom, amíg meg nem áll (20 perc, a gépíró kisasszony megjegyzése).
Megvárom amíg a duplájára nő, majd kis darabokra osztom, és formázom (itt megpróbálta körülírni, de én nem vállalkozom több száz oldal begépelésére, így kb annyit, hogy van benne hajtogatás, gömbölyítés, húzás, csavarás, …, aminek a vége ellipszis alkotás, a gépíró kisasszony megjegyzése).
20 percig pihentetem, majd vizet csöpögtetek a zsömlék közé és a ütőbe teszem. 25 perc alatt szokott megsülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése