Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2011. szeptember 14., szerda

Szülinapi játék

Most jöttem rá, hogy Zs. tőlem tanulhatta/örökölhette azt a rossz(?) szokást, hogy amint tudja, hogyan kíván megünnepelni valamit, egyből a tettek mezejére lép, és nem várja ki a hátra lévő napokat. Közben, ha valami eszünkbe jut, újra megünnepeljük. Így lehet az, hogy több szülinapi tortát szoktunk megenni, mint ahány szülinap van a családban :).

Mivel kitaláltam, milyen játékkal szeretném ünnepelni a blog születésnapját nem bírom magamban tartani, de azért kapcsolódjon a dátumhoz, ezt fundáltam ki:

Szülinapi játék

A játék mától október 19-ig tart, és a Mazsola lapbook-t küldöm el (Kiegészítés: kaptam egy üzenetet, hogy félreérthető, így pontosítok. A "nyersanyagot" küldöm pdf formátumban, nem Zs. kész lapozóját:) ) Neked, ha írsz ide egy megjegyzést arról

       hogyan találtad meg a blogot,
       blogon belüli a témák közül, melyiket olvasod a legszívesebben,
       az email címedről, ide vagy a bergamott@gmail.hu-ra (, hogy tudjam, hova küldjem a lapozót).


23 megjegyzés:

  1. A gyerkőceimmel nagyon örülnénk Mazsolának:-)
    Kérdéseidre válaszolva: 1. a Gyereketetőről találtam ide 2. Minden téma érdekel, ami a gyerekekkel kapcsolatos, de különösen a fabrikáidat kedvelem, ugyanis sajnos a vizuális dolgokhoz nemigen van kreativitásom, de mivel itthon tanulunk (még csak itthon ovizunk), nagy szükségem is van minden ilyen jellegű ötletre) 3. e-mail: orokbebaba@gmail.com
    És előre is köszönöm a lehetőséget:-) Szeretettel: Bea

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy játszottál, elküldtem a lapozót:)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Én is a Gyereketetőről találtam rátok, és azóta itt is rendszeresen megfordulok.
    Bár mi suliba járunk, de minden iskolai tanananygot bővítő, elmélyítő írásod érdekel. Sok ötletet kaptunk már.
    Mi is örülnénk a Mazsolának. e-mail-címem:
    gyozone.rita@freemail.hu

    VálaszTörlés
  4. Neked is köszönöm Rita, ment a lapozó.

    VálaszTörlés
  5. Mazsolának mi is nagyon örülnénk, Soma kedvence.
    Már nem emlékszem, hogyan találtam ide. :((((
    A matekos bejegyzéseidet szeretem a legjobban, na miért is? :))))
    Az email: sarosdi_virag@yahoo.com

    VálaszTörlés
  6. Kedves Bergamott!
    Már olyan régóta vagyok zugolvasód, hogy pontosan nem emlékszem honnan találtam RÁD, de azt tudom, hogy rögtön megfogott az a sok kiegészítés amit az otthon tanításhoz használsz és közkincsé teszed! Ezt már meg is köszöntem neked egy kommentben régebben!De most is megteszem! KÖSZÖNÖM SZÉPEN! Nagyon tatszik a lapbook-os dolgaitok amit Zs.-vel készítetek. Én is szeretném majd a gyermekeimmel kipróbálni, bár mi még oviba járunk. Üdv és további jó otthon tanulást kívánok! Jutha

    VálaszTörlés
  7. Mi is örülnénk Mazsolának.
    Virágtól találtam hozzád.Szeretem minden írásodat olvasni,és nagyon örültem a Mézeskalács újság ajánlójának is./ meg a Dzsungelmatricás csere-berének is :-) /
    Email:kojudi kukac gmail pont com

    VálaszTörlés
  8. Jutha, légyszi küld el az email címed a bergamott@gamail.hu-ra vagy ide és küldöm is:)

    Kojudi, küldtem :)

    VálaszTörlés
  9. Ágneska voltam, és figyelmetlen, tehát leggyakrabban "fabrikálunk", a kisfiam pedig a kíséletek iránt érdeklődik intenzíven. Az e-mail címem ami lemaradt: agnes.kerekes@vasarhely.hu

    VálaszTörlés
  10. A Gyereketetőről találtam ide. Ágneska

    VálaszTörlés
  11. Virág gyereketetőjéből találtam Rád. A matekos dolgaidat nagyon kedvelem.

    panka1975@gmail.com

    VálaszTörlés
  12. Szia!
    Én is a Gyereketetőről találtam ide. Mik a kedvenceim? A lapbookok/lapozók, plussz minden, ami magyar és matek. A Mazsola az egyik új kedvencünk!
    Köszönöm!christa12@freemail.hu
    Kriszta

    VálaszTörlés
  13. Ágneska, Mariann, Kriszta!

    Küldtem :)

    VálaszTörlés
  14. Kedves Bergamott!
    Mint sok előttem szóló, én is a Gyereketetőtől jutottam el hozzád, és nagyon gyakran visszatérek. Legidősebb kisfiam nyolc éves, másodikos. Bár én is kacérkodtam az otthonoktatás gondolatával, végül az iskola mellett döntöttük, de az itthoni játszva tanulásoknál gyakran használom az ötleteidet. Köszönöm szépen. Leggyakrabban a matematika és magyar témaköreidet nézegetem, használjuk a letölthető anyagaidat, és megpróbálunk mi is elkészíteni a lapozókból néhányat. A könyvajánlóidból pedig szívesen csemegézek.
    Nagyon örülnénk a Mazsola anyagának, már elolvastuk, nagyon szeretjük. Most a Frakk a kötelező olvasmányuk, ezért nagyon várjuk, hogy abból milyen lapozót készítetek.
    Szeretettel: Anikó (hanka01@t-online.hu)

    VálaszTörlés
  15. Mariann, szívesen!

    Anikó, küldtem.

    VálaszTörlés
  16. Kedves Bergamott!
    Én egy,a jó ötletek után folyvást kutató tanító néni vagyok. Tavaly nagyon sokat meséltem az elsőseimnek. Talán ezért is imádnak olvasni. Nyáron többen is "Mazsoláztak". Hát így találtam Rád:Mazsola mesefeldolgozást kerestem. Most pedig éppen A cinege cipőjén dolgozom.
    Köszönöm a jó ötleteket és a gondolatébresztőket!
    Üdvözlettel: Márti
    terjeki.marti@t-online.hu

    VálaszTörlés
  17. Szia!

    Nekem is nagyon tetszett! A fentiekkel egyet értek :-). Én a keresőbe irtam, hogy Mazsola olvasónapló. Nem volt az első, de +találtam! És egy kincs!!!
    Gyöngy
    kérlek majd küldd ide: nempiskota74@ggmail.com. Nagyon várjuk, akkor kezdünk olvasni!

    VálaszTörlés
  18. Kedves Bergamott!

    Megint Mazsolára nincs olvasónaplód? köszi nempisktota!

    VálaszTörlés
  19. Nincs sajnos. Most a Misi mókus készül.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...