Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2013. február 2., szombat

A, a, a, a farsangi napokban ...

... megesik, hogy akad, aki jelmezbe bújik, ahogy Zs. is. Most nem mutatkozott meg a határozottsága, mindig másba akart bújni. A pincérnőtől indultunk, mert az angol könyvben van egy csudás kép (legalábbis Zs.-t megragadta), egy pincérről. Aztán újraolvasta az Összeesküvés a Holtak városában-t, ezután egyiptomi nő akart lenni. Kicsit később a National Geographic Kids egyik cikkének hatására denevér. Ennél a résznél már hasogatott a fejem, nyakunkon volt a farsangi mulatság, így gondoltam közelítsük meg a dolgot gyakorlatiasan (fogadjuk el Mamától, a Lidlből ajánlgatott kész jelmezt): menjünk be a méteráruba, és nézzük meg mi az, amit szinte utánunk vágnak.

Egy szép esésű fényes, bordás fehér anyag volt.  Nézegettük mi lehetne belőle, Zs. visszatért az egyiptomi jelmezre, amit addig tekergettünk, míg egész görögös lett. Innen jött az ötlet, hogy legyen görög valami. Végül Artemisz lett. Mivel továbbra is csak ismerősök vagyunk a tűvel, kitűzőalappal helyettesítettem a varrótudományt. Az egészből a fejdísz elkészítése tartott legtovább. Mivel nagyon fehér volt a ruha, így a fejdísszel megegyező szatén szalagot a táskába dobtam reggel, hogy legyen valami szín is. Zs. először ellenkezett, aztán mondtam, hogy csak nézze meg. Miután felkötöttem nekem nem tetszett, mondtam, hogy nem volt jó ötlet, szerintem vegyük le, de akkora már neki tetszett, szóval maradt. Artemisznek ugye van egy nyila... nagylelkűen szemet hunytunk  afelett, hogy nem pont olyan, mint nekünk. Vittünk plüss szarvast is, de az kislányos (hát igen, aki maholnap 9, annak vigyáznia kell a jó hírére), így kint maradt a ruhatárban. A jelmez összeállt, belebújt a gyerek, vártuk, hogy megkezdődjön a Kolompos farsangi mulattság.


Egy mini koncert után a Kolompos farsangon a gyerekek Levente kíséretében végigvonulnak a színpadon, bemutatják a jelmezt, és esetleg némi produkciót. Én 2 napja azt sulykolom Zs. fejébe, hogy jó, hozhatja a nyilat, de nem feszítheti meg, nehogy kilője. Levente másképp gondolta... Mondjuk amerre mutatott a nyílvessző senki nem volt, meg ő is fogta, szóval mindenki biztonságban volt.A jelmezbemutató után jött a táncmulatság.


Utána a szokásos megvendégelés. A Kolompos gyakran kedveskedik a gyerekeknek zöldséggel, gyümölccsel. Tisztított, darabolt narancs, banán, alma, répa volt. Most, hogy ezt leírom jut eszembe ÉvaLéna, Mivel etetnek téged? sorozata, és az, hogy ez eddig nem is esett le nekem, mármint, hogy itt van egy jó példa gyerekek "nasiztatására". Sokféle kisgyerek volt, de egytől-egyig odáig voltak a megvendégeléstől. Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy nem a gyerekekkel van a baj...


2 megjegyzés:

  1. Csinosra sikerült a jelmez, jól éreztétek magatokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen Kolompos mulatságon garantált a jó hangulat :).

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...