Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2013. június 5., szerda

5 nap, 5 kézműves

Nagy munkában voltam az elmúlt héten, mert elvállaltam, hogy 5 bibliai történethez gondolok ki kézműveskedni valót. Mindegyikhez van aranymondás is, van amelyiken meg is jelenik.
Ezek egy része még csak piszkozat, de gondoltam megmutatom így is.

A kedvencünkkel kezdem.



Ebben nagyon büszke vagyok a halakra, mert azon sokat gondolkoztam, hogy oldjuk meg. Megfordult a fejemben a pecsételős megoldás, dekorgumis, filcből varrott, de volt, amit a snasszsága, az ára vagy a nehézsége miatt vetettem el. Már egész kétségbe estem, amikor eszembe jutott, hogy a szalmafonás legelején nem olyan, mintha egy hal lenne? Gyorsan kipróbáltam és tényleg.


Még büszkébb vagyok arra, hogy háló is került hozzá, mert az Zs, ötlete. Olyan természetesen kanyarintott le a hagymáról egy darab hálót, hogy feltegye az i-re a pontot.


A következő egy kakas. Vajon melyik történetbe való?


Állatfejes kirigami fejdíszt már sokat készítettünk, azt gondoltam tovább "Szentlélekké". Tetszés szerinti technikával tüzesebbé fogjuk tenni. Mi a radíros lenyomatot választottuk Zs.-vel.


Ez élőben sokkal szebben mutat! :)


Újabb vázlat, kirigami emberlánc.


Ez a legvázlatabb vázlat, még a segédvonalak is benne maradtak. :)
Ez is egy alap, amit miután kivágtak és összeragasztottak a gyerekek, tetszés szerinti technikával kidíszíthetnek.




11 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik mind! A kakas a kedvencem. :))

    VálaszTörlés
  2. Jujdejók! Nagyon jó ötleteket adtál, köszi! Minden héten igyekszünk minimum egyszer együtt családként valami olyan bibliai elfoglaltságot összehozni, ami a kicsiket meg a nagyokat is leköti, es amiből mind tanulunk. Na ez egyre nehezebb a különböző korú es érdeklődésű gyerekek miatt, es általában az ilyesmi rajzolós, előadásos, kitalálós feladatok jönnek be. De ezek mennyire szuperek!! Ezerszer köszi!:)

    VálaszTörlés
  3. Ez jó ötlet, hogy a kicsik is közel kerüljenek a Szentíráshoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket a terveket egy egyházi suli nyári táborába készítettem. Nekem nagyon tetszik ahogy az egész táborszervezéshez hozzáállnak.

      Törlés
  4. Most vetődtem a blogodra, az ötleteid jónak tartom, de nem tudom a két embert összeegyeztetni. A BLOGÍRÓT és a KOMMENTELŐT. Különös, hogy éppen bibliai idézeteket teszel ki Te, aki a másik blogon szarnak nevezed az ételt, amit a gyereked elé tettek!!! Kettő az egyben cukor nélkül!!! ???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem az ételt tartom szarnak, hanem azt amivel "szebbé, jobbá, eladhatóbbá" akarják tenni. Sőt, ha már itt tartunk Isten káromlása az, ahogy az ételt tönkreteszik.

      Aztán könnyű úgy belekötni valakibe, hogy se kép se név mögötte...

      Törlés
    2. Hoztam az általad kifogásolt hozzászólást. Ebben hol írom, hogy az étel szar? Mert ételre SOHA nem mondtam. Mondjuk pár napja valóban mondtam valami hasonlót, olyanra, amit megenni szokás, amikor elolvastam egy 29 Ft-os jégrém összetevőt, de hidd el abban nem volt étel...

      "A másik nehogy már el kelljen fogadni, hogy a gyerekek minden szart megegyenek. Az én lányomat ebben a 3 napban szekálták is, mert nem tudta meginni a teás cukrot (nem írtam el), mivel itthon a tea üres, vagy télen mézes citromos."

      Törlés
  5. Kedves Névtelen! Hozzászólásodból számomra az derül ki,olyan embert kritizálsz akit nem ismersz! Sajnálom ,hogy a te gondolkodásodba csak a savanyú létezik! Én ezt az irigységnek tudom be! üdv Mamicska!

    VálaszTörlés
  6. Én nem is értem, hogy aki Istent szereti, miért ne mondhatná valamire, hogy sz@r?! Attól, hogy keresztények vagyunk, nem kell birkának lennünk és csendben eltűrnünk mindent, amit megtesznek velünk. Jézus nem erre tanított... Ha őérte kínoznának, bármit elviselnék, de a közétkeztetésnek mi köze a hitünkhöz?!
    Ám óvónőként és anyaként még inkább a gyerekek védelmére kellene kelni... Vagy kettő az egyben cukor nélkül?! Bocs, de már nagyon sok, amit csinálsz. És fel se vállalod...
    Maradok tisztelettel:
    egy juhtermészetű anyatigris...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...