Oldalak

Címkék

5.-ben (2) 6. osztály (2) ajándék (10) ajánló (39) algoritmus (3) állandó madarak (6) állati (18) angol (10) anyák napja (3) az úgy volt... (73) befőzés (1) bibliai (1) biológia (1) buék (2) comenius logo (2) csere (14) cseréljünk (6) csináld magad (2) díj (1) egészség (1) egyéb piac (1) emlékhely (1) ének-zene (10) évfüzér (33) fabrika (112) farsang (5) feladvány (1) fizika (8) foglalkozások (3) fonalas (12) főnév (1) geometria (7) gyereknap (1) gyereknevelés (2) gyerekszáj (62) gyöngyszövés (1) hajtogatás (1) háztartástan (8) helyesírás (8) helyesírás füzet (1) hittan (9) hivatalos (3) hóember (7) hogy mik vannak (1) horgolt (41) hulladékból (13) humor (2) húsvét (6) idézet (1) igék (2) így tanulunk mi (2) informatika (13) irányok (2) írás (15) irodalom (4) j/ly (2) játék (17) játékpiac (4) jeles napok (51) karácsony (6) katica (1) kémia (2) kirándulás (1) kirigami (6) kísérlet (8) konzervgyár (2) Koppány mesék (1) kotta (11) köd (1) könyvajánló (9) környezetismeret (35) körző (1) kötelező olvasmány (10) kötés (1) kötőgép (1) kötőkerék (6) közlekedés (3) közmondás (1) kresz (1) krónika (8) lapoc (1) lapozó (33) lapozó lépésről-lépésre (3) lapozó piac (17) lapozós hulladék (2) leírás (41) letöltés (1) letölthető (61) levélhullás (2) logika (2) madarak (1) magyar (7) matek (22) matematika (38) matka (22) méh (1) mese (12) Miért szeretem? (2) mikulás (2) minta (2) mókacagás (3) napirend (1) négyszögek (1) nemezelés (4) népdal (1) novella (13) nőnap (1) nyelvtan (17) nyúl (1) oktatótáblácska (2) olvasókönyv szülőknek (4) otthonoktatás (2) ősz (3) ötletkaptár (1) pálcikás szövő (1) paleo (2) programozás (2) rajz (9) recept (12) római számok (2) rovás (8) rózsaablak (1) saját minta (15) sapka minta (1) suliváró (4) szív (2) szófajok (5) szorzás (12) szótárlap (2) szövés (1) találós (5) tanulda (18) tavasz (1) technika (33) tél (4) természetismeret (7) tervbevéve (1) tipp (5) tollbamondás (1) töri (2) törtek (3) történelem (1) tréfa (2) tuti (1) udvari játékok (4) ügeskedd (2) ügyeskedd (70) varázsfazék (5) váróban (5) varrás (3) vers (47) versek (4) verstanulás (2) vicc (2) virág (1) vizsga (4) vonalzó (1)

FONTOS!

Ha hozzászólsz egy régebbi bejegyzéshez, nem feltétlenül veszem észre. Ha valamit biztosra szeretnél, hogy eljusson hozzám, írj e-mailt!

2013. július 27., szombat

Telefonbetyárok...

... Na nem a klasszikus vonal, pl.:

Csörög a telefon

- Kati otthon van?
- Itt nem lakik Kati.

Újra csörög a telefon

- Kati vagyok, nem kerestek?

Nem ám! Hanem:

Csörög a telefon

- Halló? 
- XY vagyok [nevem]-mel szeretnék beszélni.
- Én vagyok az.

Válogatott halálnemek hosszan, szerencsére csak fél füllel hallgattam, mert végig azon jár az eszem, hogy ez vajon hogy jutott el hozzám. Azt tudom, hogy vaktában is telefonálnak, de akkor meg honnan tudja a nevem? Hogy hol lakom? Már épp elért a hipochonder részemhez a sok baj, ami mindenkire leselkedik a telefonáló szerint, amikor kiderült, semmi sincs veszve!

- Akkor előjegyezhetem az ingyenes vizsgálatra [ami ugye mindenre fényt derít]?
- Ne haragudjon, nem figyeltem, mert végig azon törtem a fejem, honnan ismeri a nevem és a számom.
- Részben vásárolt, részben Interneten gyűjtött anyagokkal dolgozunk, [itt hangnemet vált, kifejezetten ijedt hangon folytatja] vagy titkos a száma?
- Az bizony!
- Akkor töröljem az adatbázisból?
- Ha megtenné kérem!

Kíváncsi lennék ki miatt kerültem az adatbázisba...

11 megjegyzés:

  1. Haragszomén is marketingolás miatt, de ez még mindig a jobbik eset! Engem tegnapelőtt hajnalban hívott fel egy srác, hogy a tuticsajok oldalon találta a számom és akkor is cseveghetnénk-e egyet mégis jó pénzért, ha nem én hirdettem? :-o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem csak elütötte a számod, mert ha valaki tényleg azt töltötte fel, az az igazi mocsok dolog. :(

      Törlés
    2. Rögtön beütötte a férjem a keresőbe a számom, mondanom sem kell, egyetlen találatot sem adott ki a gugli. Lehet, hogy tényleg elütötte, csak azt nem értem, miért próbálkozott tovább, amikor kiderült, nem én vagyok, akit keres. A dinka telefonszámmal hívott, simán visszahívhattam volna! :)

      Törlés
    3. Biztos bejött neki az álmos hangod! :)

      Törlés
    4. Lehet benne valami! Állítólag a férjem is a hangomba szeretett bele, amikor először meghallotta a telefonban! :))

      Törlés
  2. Ha ilyen hirdetési oldalon van fent a számotok, akkor azt lehet jelenteni a rendőrségen. Ez az adatokkal való visszaélés, mint ilyen büntetendő. Ha marketing célra adják el azzal sajnos nem tudnak mit kezdeni. Elég csak egyetlen hely, ahova regisztráltatok neten keresztül, és már megy is szám ezer féle helyre. Nekem pl a rózsaszín telefonos cég adta el az egyik számom, pedig titkos volt. Azért vagyok ebben biztos, mert a számot nem használtam sosem, és egy alkalommal bekapcsoltam és pont megcsörrent. Senki nem ismerte azt a számot, a marketinges pedig mégis megtalált.

    Ja igen. Ha van áruházakhoz pontgyűjtőkártyátok, azok is eladják az adatokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig úgy emlékszem, hogy arra rá van írva, hogy másra nem használják. (Nekem Coras volt, mondjuk nem írtam rá a számom).

      Törlés
  3. A mi inviteles számunk mellett a telefonkönyvben ott van egy paragrafus jel, ami azt jelenti, hogy nem kérünk üzleti, marketinges hívásokat. ennek ellenére rengeteg hívást kapunk. Mostanában 2 dolgot teszek: 1 visszakérdezek, hogy honnan, melyik cégtől hívnak. no itt már elbizonytalanodnak a hölgyek, és közöm velük, hogy várhatják a rendőrségi feljelentést, zaklatás miatt. a másik, pedig hogy hétfő reggel "mellé teszem" a telefonkagylót. Vasárnap este visszateszem , míg vonala ad. Édesanyámmal megbeszéljük a heti történéseket, aztán megy a kagyló mellé- persze ha "bármi" van a mobilon tudjuk hívni egymást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért szomorú, hogy ilyen praktikákat kell kieszelni a nyugalmunkért. :(

      Törlés
  4. Régebben én is intézkedtem, hogy töröljenek az adatbázisból, de nem volt foganatja, ugyanúgy hívogattak reggel-este. Nem kerítek nagy feneket a dolognak, megmondom, hogy "sajnálom, de nem érdekel az ajánlata". Néha, ha van időm, és kedvem, megkérem a telefonálót, hogy a SAJÁT szavaival mondja el, hogy mit szeretne. Ez ritkán szokott sikerülni, érzem, hogy akkor is a leírt szöveget darálja le.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a telefonáló konkrétan felolvasta, mintha valami versenyen lenne. Engem itt legjobban az bosszantott fel, hogy az egészséggel próbált zsarolni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...